Öğrencilerin Orduevini Yurt Olarak Kullanması

Bu yazımızda hak sahibi kişilerin yani TSK çalışanı veya emeklilerinin, üniversitede okuyan yakınlarının üniversiteye gittiğinde eğer gittiği şehirde orduevi varsa ve uygunsa öğrenim süresi boyunca orduevinde kalmasından bahsedeceğiz.

Burada yakın olarak tanımlanan kişiler TSK çalışanı veya emeklilerin çocukları ve hak sahibi olan yakınlarıdır. Hak sahibinin ne demek olduğu ve kimlerin hak sahibi olduğu ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversite okumaya gitmiş hak sahibi yakınlarının orduevinden veya askeri sosyal tesiste konaklamak için uymaları gereken bazı kurallar var. Bu kurallar Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmiştir ve orduevine girişinizde uymanız gereken kurallar size bildirilir.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Okuduğunuz şehirde bulunan orduevi veya askeri sosyal tesiste kalabilmek için önce belirtilen tarih aralığında başvuru yapmanız gerekiyor. Bu tarih her yıl değişmekle birlikte genellikle okullar açılmadan önceki eylül ayı içerisinde oluyor. Burada yapmanız gereken konaklamayı düşündüğünüz askeri sosyal tesisle iletişime geçerek başvuru ile ilgili formları temin etmek ve zamanını geçirmeden başvuru yapmak.

Orduevleri.com sitesinin sadece bilgi amaçlı bir site olduğu ve hiç bir resmî kurum veya kuruluşla bağlantılı olmadığını tekrar hatırlatmak isteriz. Bu sebepten ötürü başvurularınızı yapabilmeniz için ilgili orduevi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Merak ettiğiniz askeri sosyal tesisin telefon ve adres bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Öncelikle başvuru için hazırlamanız gereken bazı evraklar var. Bu evrakların bir kısmı sizin veya velinizle ilgili iken bazıları ise doldurmanız gereken bir takım formlardan oluşmaktadır. Bahsedilen formları konaklamayı düşündüğünüz veya istediğiniz orduevinden de temin edebilirsiniz.

Evraklar genel olarak şu şekilde olmaktadır;

  • Müracata dair orduevinden alınabilen bilgi formu,
  • Öğrenciye ait kaçıncı sınıfta olduğunu da gösteren öğrenci belgesi veya yeni öğrenciyse yeni kayıt yaptırdığına dair belge,
  • Hak sahibi kişinin ve öğrencinin nüfus cüzdanı ve askeri kimlik kartı fotokopileri,
  • Öğrenci velisi tarafından verilen dilekçe, (Dilekçede hangi sosyal tesiste konaklamak istendiğine dair tercih formu da yer almaktadır.)
  • Öğrenci velisinin nerede ikamet ettiğine dair ikametgâh belgesi, (Aynı şehirde bulunanlara yalnızca boş yer olması durumunda konaklama hakkı verilecektir.)
  • Öğrenci velisinin eğer emekli ise nüfus kayıt örneği; eğer görevde yani çalışıyor ise Çalışma Belgesi,
  • Öğrenci eğer gazi veya şehit yakını ise belgesi,
  • Öğrencinin ebeveynlerinden birisi vefat etmiş ise bunun belgesi,
  • Öğrencinin başka ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktorada okuyan kardeşi var ise bunun belgesi.

Bu belgeler posta kargo yolu ile belirtilen adrese gönderildikten sonra öğrenciler yaptıkları tercihlerine göre ve varsa özel durumlarına göre sıralanarak ve orduevi ve diğer askeri sosyal tesislere hak sahiplik kategorilerine göre yerleştirilir.

Son olarak orduevi ve özel eğitim merkezlerinin tesis içerisinde sunduğu imkan, konaklama koşulları, bulunduğu bölge vb farklılıklardan dolayı ücretleri farklılık göstermektedir. Kategorilerine göre belirlenen bu ücret tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerin orduevleri ve diğer askeri sosyal tesislerden yurt olarak konaklayabilmeleri ile ilgili sorularınızı ve bildiklerinizi veya tecrübelerinizi yorum bölümünden ileterek konunun daha iyi anlaşılmasına ve okuyucuya fayda sağlayan bir içerik olmasına yardım edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu